16. aprill 2014

Ivari töö



Kirjutan enda tööpäevast ka natukene. Töötan linna kõige suuremas kasutatud ja uute autode müügiplatsil. Viimastest on esindatud Mazda, Volkswagen, Mitsubishi, Hyndai ja Land Rover.

 
 

Kasutatud autode marke on muidugi palju rohkem. Müüki tuuakse neid teistelt automüügiplatsidelt ja ka vahetustena, st inimene jätab oma vana auto platsile ja saab uue auto teatud summa võrra odavamalt. Minu üheks ülesandeks on nende autode registreerimine - üle vaadata  mis olemas, mis puudu, erinevate numbrite kontroll, paberite täitmine ja vajadusel ka kiire puhastus. Eriti kaua see aega ei võta ja mõnel päeval pole ühtegi autot vaja registreerida. 

Teiseks ülesandeks on nende samade kasutatud autode detailne puhastus. Keskmiselt kulub ühele autole uueväärse välimuse andmiseks 5 – 6 tundi, üksi tehes kauemgi. Alustan tavaliselt mootoripesust, järgneb velgede ja rattakoobaste puhastus, seejärel uksed ja hinged ning kõik muud võimalikud praod mis nähtaval, siis auto välipesu ning kuivatus. Peale neid tegevusi saab auto garaaži ajada. Sisepuhastuse hulka kuulub loomulikult tolmuimemine, kõikide pindade puhastus ja suruõhuga igasugu pragude, vent. avade ja tihendite läbipuhumine. Kui see tehtud siis saab alustada auto poleerimisega.Lühidalt on see kõik. Kui ülemus rahul on siis saab auto müügiplatsile tagasi ajada ja edasi juba tegelevad sellega müügimehed. 

Aegajalt tuleb autodelt ka kleepekaid eemaldada, mõnikord tulevad need kergelt maha, teinekord läheb mitu tundi aega.
 

Aegajalt on vaja puhastada ka luksuslikemaid ja kallimaid masinaid, hiljutistest on Range Rover Sport ja Jaguar XF Sport.

 
 

Paar pilti ka hetkel müügiplatsil olevast kahest kiireimast ja võimsamast autost:

 

Lilla on Ford Falcon FPV (Ford Performance vehicle) BOSS 290, 290kw 5.4L V8 mootoriga ja sinine on Holden Commodore SS Ute 260kw 6.0L V8 mootoriga. 


Hääled on neil mõlemal magusad ja kuna Austraalias on kütus küllaltki odav (1€ liiter) ning palgad head, siis igat teist möödasõitvat autot saadavad siin V8 hääled.

Tööle lisab natukene põnevust ka istmete alt leitav raha, mõne nädalaga olen kokku juba üle mitmekümne dollari leidnud ning ühe 5$ kasiino chipi. Perthi sattudes saab siis õnne proovida.


Töötan täistööajaga 8-st 5-ni ja palka makstakse neljapäeviti. Nüüd on tulemas riiklikud pühad ja R ja E on vabad päevad, aga palka makstakse nende eest ikkagi :) Järgmine R on ka püha. Vabadeks päevadeks sain tööd Rebecca juurde kohvikusse ja pühade tõttu saavad seal kõik 1,5x kõrgemat palka.