11. juuni 2014

Ikka veel Albanys...

Lõbustusparki me ei läinud kuna see otsustati halva ilma tõttu mõned päevad varem ennem talvepuhkust kinni panna. Seega ei hakanud Perthi niisama sõitma. Nüüd aga põhjusest, miks me pole ikka veel siit ära läinud. Nimelt tagurdati meie uuele autole otsa ja hetkel ootame kui kindlustus selle korda teeb. Praegu on sellest juba üle nädala möödas aga endiselt pole veel selge, millal ja milline firma masina korda teeb. Autot käisime näitamas kahes keretöödega tegelevas firmas ja ära tuleb vahetada terve esituli, esipamper ning mõned  pisemad detailid. Vaatamata nendele kriimudele oli ühe firma hinnapakkumine siiski 1100€ ringis, mis sellise väikese parklakõksu kohta on ehmatav summa. Teise oma ei tea aga eks ta ka sinna kanti peaks jääma.  Hea, et omast taskust seda maksma ei pea, nüüd ju mõlemad töötud ka :)

 
 

Aga tegelikult on hea, et siin kauem oleme. Mõned päevad peale auto ostu hakkas sõidu ajal eest kostma imelikku häält mis iga järgneva päevaga muutus üha valjemaks. Auto sai kohe mu tööle tagasi viidud ja uuritud ning asju proovitud ja alles täna leiti arvatav viga üles. Keskdiffri üks laagritest undas. Selle vahetus tehakse Subaru esinduses ära kuna vaja spets tööriistu ja teadmisi aga ei tea veel millal. Õnneks ei pea kogu selle jama eest ise taas midagi maksma kuna kõik läheb selle 3 kuulise auto garantii alla :) Päev ennem töölt lahkumist lasin hoolduse ka ära teha, vahetati õli-, bensu- ja õhufilter, mootoriõli ning küünlad.

Peale selle laagri undamise muid vigu ja probleeme pole avastanud, kõik töötab nii kuidas peab, nelivedu testisin nii kruusal, liival kui ka murul ja töötab perfektselt :) Rehvidel pole palju mustrit jäänud ja vihmase ilmaga äkilisemalt sõites ning veidi kaasa aidates on asfaldil võimalik kõik rattad all ringi käima saada. Tegu on siiski 227 hobujõulise sportliku pereautoga :)

Muudest tegemistest niipalju, et pühapäeval käisime ühe mu töökaaslase juures aiatöid tegemas, peamiselt rohimist. Paarikümne eurise tunnitasu eest usun, et vähesed jätaksid sellise võimaluse kasutamata. Omanik jäi lõpptulemusega väga rahule. Eile puhastasime ühe tuttava kaubiku põhjalikult ära, sai sealtki kenasti lisaraha.


Rebecca ostis meile ühe vajaliku raamatu, kus on sees kõik Austraalia puhkealad, kus saab ööbida, pesta, süüa teha jne. Kokku 448 lehekülge ja üle 3000 koha kogu Austraalia peale. Esmapilgul tundub see väga asjalik. Niisama kuskil parklas, aasal ja tee ääres ööbida ei tohiks, on oht trahvi saada. 
Eelmisel nädalavahetusel toimus Albany kesklinnas vanade autode ralli, sissepääsu eest pidi maksma aga meil õnnestus niisama sisse hiilida. Ühtegi avariid ei juhtunud ja midagi põnevat ei olnud aga osad autod olid siiski pildistamist väärt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rebeccat muidugi huvitasid mingid puhvis koerad rohkem kui autod ja kauaks me sinna ei jäänud.


Olen teda tundnud nüüdseks juba üle aasta  ja pühapäeval täitub 6 kuud koos olemisest ja selle hullu talumisest. Kui ilm on ilus, siis läheme selle puhul taas ühe mäe otsa turnima :)